HTML

Hitel infók bárlistásoknak

Információk és tévhitek: gyors hitel bárlistásoknak, személyi kölcsön fedezet nélkül, jövedelemigazolás nélkül, ilyesmi.

Friss topikok

Kezdjük az alapoktól!

2011.01.12. 22:12 BAR listás

...avagy mi is az a BAR lista?

A rövidítés jelentése: Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer

Ez a BISZ Rt. által üzemeltetett adatbázis, ami természetes személyek hiteljellegű mulasztásait tartja nyilván. Jelenleg KHR lista néven fut (=Központi Hitelinformációs Rendszer), de a köznyelvben BAR lista vagy bárlista.

A rendszerben minden magyarországi, hitelezéssel foglalkozó pénzügyi intézet tag, így bárhol is próbálunk hitelt igényelni, ott lekérik adatainkat a BAR listából (már ha szereplünk benne). A rendszer nyilvántartja a vállalkozókat és a lakossági ügyfeleket is.

A BAR adatbázis minden magyarországi természetes személy adatait tartalmazza, akik pénzügyi intézetekkel hitelszerződést vagy hiteljellegű szerződést kötött és azt meghatározott módon megszegte.

A BAR listában tárolt adatok:

  • születési név, születési dátum, születési hely, anyja neve
  • állampolgárság
  • személyi igazolvány száma
  • útlevélszám
  • a hitelmulasztás dátuma
  • megjegyzés a hitelmulasztással kapcsolatban
  • esetleges hitelmulasztás megszűnése esetén a megszűnés dátuma
  • utóbbi esetben a hitelmulasztás megszűnésre vonatkozó megjegyzés

A BAR lista azokat a személyeket, azaz hiteladósokat és mulasztásaikat tárolja, akik a hitelszerződésben vállalt kötelezettségeknek 90 napot meghaladóan, összegben a minimálbért meghaladóan nem tettek eleget.

Szólj hozzá!

Címkék: tudnivalók bar lista

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-barlistasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr892579960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása