HTML

Hitel infók bárlistásoknak

Információk és tévhitek: gyors hitel bárlistásoknak, személyi kölcsön fedezet nélkül, jövedelemigazolás nélkül, ilyesmi.

Friss topikok

BAR lista lekérdezése

2011.01.13. 22:47 BAR listás

A BARlista rendszerben azoknak a természetes személyeknek az adatai találhatóak, akik bankokkal vagy hitelintézetekkel kötöttek hitel- vagy hiteljellegű szerződést (vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználására irányuló szerződést) és a szerződést megszegték - általában nem vagy nem időben fizetéssel.

A negatív listás nyilvántartásba az ügyfelek kizárólag akkor kerülnek fel, ha a törvényben meghatározott feltételek szerinti vétséget követnek el, azaz a hitelszerződést megszegték.

A törvényi előírások szerint a hitelszerződés megkötésekor a hiteligénylő ügyfelet tájékoztatni kell arról, hogy milyen esetben kerülhet a BAR listára, illetve hogyan kerülhetnek le a listáról.

Az ügyfelek azonosítása az alábbiak alapján történik: családi név, utónév, születési dátum, születési hely, anyja neve. 

A BAR LISTÁN VALÓ SZEREPLÉS LEKÉRDEZÉSHEZ EZEK SZÜKSÉGESEK!

Mindenki évente egy alkalommal ingyenesen tájékoztatást kérhet arról, hogy szerepel-e a BAR listán.

A pénzintézeteknek/bankoknak két munkanapon belül eljuttatják ezt a BAR lista ügyféltudakozványt a rendszerhez, az öt napon belül válaszol a banknak, az pedig újabb két munkanapon belül köteles tájékoztatni az érdeklődő ügyfelet.

Szólj hozzá!

Címkék: bar lista lekérdezés

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-barlistasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr242582330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása