HTML

Hitel infók bárlistásoknak

Információk és tévhitek: gyors hitel bárlistásoknak, személyi kölcsön fedezet nélkül, jövedelemigazolás nélkül, ilyesmi.

Friss topikok

Mit tegyünk, ha indokolatlanul kerültünk a BAR listára?

2011.01.17. 09:29 BAR listás

Reklamációra természetesen csak annál a banknál kerülhet sor, ahol a BAR listára történő felvételt kezdeményezték.

Ezt írásban, a bankban kapott panaszkezelő szervezeti egység felé kell beadni, mégpedig a rendelkezésre álló dokumentumok másolatának csatolásával. Biztos ami biztos, a panaszlevelet és a mellékleteket ne postázzuk, hanem személyesen vetessük át.

Ha a bank nem ismeri el hibáját, a törvény rendelkezik a perelhetőség feltételeiről is.

Ha indokolatlanul került fel a bárlistára, kifogással élhet a hitelintézetnél vagy a BISZ-nél, a panaszt az adatközpontnak tizenöt napon belül ki kell vizsgálnia. Ha a beadványnak helyt adnak, két napon belül törölni kell az adatokat a listáról. Elutasítás esetén az ügyfél harminc napon belül pert indíthat, a bíróságnak pedig harminc napon belül ki kell tűznie a tárgyalást. 

Milyen esélyekkel kerülhetek le a BAR listáról?

Akkor van esélye a BAR listáról való lekerülésre, ha a pénzügyi intézmény valamilyen hibát követett el (nem tartotta be a törvényi előírásokat.) 

A természetes személyekre vonatkozó adatokat az adós tartozásának megszűnését követően öt évig tartják nyilván.

Szólj hozzá!

Címkék: kérdések tudnivalók aktív bar bar lista passzív bar

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-barlistasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr732589603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása