HTML

Hitel infók bárlistásoknak

Információk és tévhitek: gyors hitel bárlistásoknak, személyi kölcsön fedezet nélkül, jövedelemigazolás nélkül, ilyesmi.

Friss topikok

BAR lista 2011: 5 év helyett 1 év!!!

2011.01.20. 17:25 BAR listás

Mostantól kevésbé szigorúak a BAR-lista szabályai: az eddigi öt helyett már egy év után is törlik a rossz adósokat a KHR listáról, ha azok időközben rendezték a hiteltartozásukat. Akár több, mint 100 ezren lekerülhetnek a bárlistáról.
 
Az adatokat eddig a mulasztás megszűnését követően (figyelem: nem a listára kerülést követően) öt évig kellett a BAR listán tárolni. Idén változott a törvény: a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozásnak, a BISZ Zrt-nek mostantól a késedelmes tartozás teljesítése esetén a kiegyenlítéstől számolva egy év elteltével haladéktalanul törölnie kell a KHR-ből az adatokat. Akiknek az adósságát leírták, azoknak az adatait továbbra is öt évig kell megőrizni.
 
Az új törvény 2011. január 1-jei hatályba lépésekor nyilvántartott BAR-listások közül azokat, akiknél a hiteltartozás teljesítésétől számított egy év már eltelt, 2011. március 31-ig törlik a KHR listáról.
 
A BIZ ZRT. számításai szerint így a lakossági mulasztások 13-14 százaléka lekerül a bár listáról.

Szólj hozzá!

Címkék: tudnivalók aktív bar bar lista egy év 1 év passzív bar

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-barlistasoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr162600587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása